Моля за малко помощ.Самоосигуряващо се лице в ЕООД, има продадени стоки през Еконт на стойност 1000 лв. като физическо лице по ЕГН.При формиране на ГДД по чл.50 съответно се попълват в прил.2 на декларацията.Питането ми е трябва ли да се подаде отчет в НСИ  по ЕГН и осигуровките които е внасяло през годината, като самоосигуряващ се дали се вписват,както и следва ли да се формира справка за окончателния осигурителен доход ?Благодаря на отзовалите се колеги.
Здравейте, какви са санкциите за пропуснато лице в справка по чл.73,ал.6.
Благодаря предварително на отговорилите
 
   
Здравейте, какви са санкциите за пропуснато лице в справка по чл.73,ал.6.
Благодаря предварително на отговорилите
Извинявам се в чл.73,ал.6 имах впредвид.За цялата ли година приспадам внесените осигуровки или само за месеците в които има начислен и изплатен личен труд,защото иначе излиза че има много надплатен ДОД.
доход за личен труд на управител в ЕООД от м.08.2019 г. в с правката по чл.73,ал.1 цалата сума на осигуровките ли се включва от 01.01 до 31.12 или само за периода от м.08 от когато започва изплащането на дохода за личен труд.
Благодаря предварително за отговора.
Здравейте,ЕООД изплаща наем на физическо лице, кой код трябва да се посочи в справката по чл.73,ал.1, тъй като се посочи 804 не се отваря прозореца за имената на лицето.
Да попитам ДОД на личен труд по ЕГН или ЕИК се плаща.
Здравейте да попитам ДОД за личния труд на СОЛ по булстат ли е платежното или по ЕГН на самоосигуряващото се лице
Можете, но зависи на каква сума ще бъде гражданския договор.За времето на гражданския договор трябва да ви се спре обезщетението.Обадете се в тп на нои по местоживеене за да ви дадат по точна информация